Zondag 18 september 2005
Over het strand gewandeld en gegeten bij de pannekoekenmolen in Burgh-Haamstede.

Zaterdag 17 september 2005
Het weer is volledig opgeknapt. Het ziet er naar uit dat we precies de goede week hebben uitgezocht (gekregen) om aan de kust te zitten.

Vrijdag 16 september 2005
Naar Renesse in Zeeland voor een weekje in een huisje via de stichting Gaandeweg.
Weggewaaid op het strand.

Donderdag 15 september 2005
Hb 5,6 - Leuco 1,7 - Trombo 190 - Granu 0,8 (0,77)
Voor het weekje vakantie nog een keer bloedwaardes bepalen en de lange lijn doorspoelen. Dit moet namelijk minimaal eens in de week gebeuren en dan hebben we de meeste vrijheid tussen nu en dinsdag 27 september om nog een bloedprik/doorspoel moment te kiezen. In ieder geval weer een stijging van de belangrijkste waarden en goed uit zijn dip (Granu boven de 0,5)

Maandag 12 september 2005
Hb 6,1 - Leuco 1,5 - Trombo 130 - Granu 0,6 (0,57)
Het ziekenhuis bezoek verliep wat chaotischer dan anders. Omdat er geen arts aanwezig was die recentelijk bloed had afgenomen uit de lange lijn moest het protocol erbij gehaald worden. Gelukkig was er een verpleegkundige (Hanneke) die het regelmatig heeft gedaan en heeft mama goed opgelet. Ze stond er wel met gekromde tenen bij, maar het is toch allemaal goed gegaan.
Bailey eet steeds beter (maar nog wel weinig) en voelt zich goed. Zijn rode bloedlichaampjes en bloedplaatjes gaan goed omhoog. Zijn leucocyten gaan als geheel weer iets omlaag, maar omdat de goede (de granulocyten) een groter percentage uitmaken van dat mindere aantal is hij toch weer uit zijn dip met een waarde boven de 0,5. Goed nieuws dus.
Vanwege Maisy's verjaardag zijn we na de zwemles naar het Indiaas restaurant 'Touch Of India' in Eindhoven gegaan. Lekker eten en Bailey hield zich prima. De rolstoel hebben we weg gezet. Zodat hij wat meer moet lopen. Heel belangrijk, want 4 maanden stil zitten/liggen is niet goed voor je spieren. We hebben hem wel regelmatig uit bed gehad, maar echt veel bewogen heeft hij natuurlijk niet. Dat proberen we nu in te halen.


Donderdag 8 t/m Zondag 11 september 2005

Vrijdag 9 september: Hb 5,5 - Leuco 1,7 - Trombo 90 - Granu 0,3 (0,32)
De donderdag goed doorgekomen. Bailey's temperatuur blijft goed en hij is niet ziek. We zijn na school met de fiets naar Eersel gereden voor Maisy's zwemles. Bailey in de fietskar met lekkers en drinken naast hem, Kady en Maisy op hun eigen fiets. Hadley lekker achterop bij mama. Na de zwemles naar de pannekoekenbakker voor een lekkere pannekoek. Veel heeft Bailey niet gegeten, maar alle kleine beetjes helpen. Hij heeft nog lekker in de speeltuin van de pannekoekenbakker gespeeld en op een skelter rondgereden op het skelterparcours wat ze daar ook hebben. Ook heeft Bailey een rondleiding gekregen in de keuken. Hierbij wilde hij alles weten en meehelpen. Hij heeft zelfs zelf een pannekoek mogen bakken. Die was trouwens heel lekker.
Op vrijdagmorgen weer naar het ziekenhuis voor een bloedafname en het afgeven van de faeceskweek. Omdat Bailey uit zijn dip is, hebben we in overleg afgesproken dat het aantal kweken terug kan naar één per week. Dat betekent dat we pas volgende week weer hoeven te kweken. Omdat de granu's terug zijn gezakt naar 0,3 (onder de magische grens van 0,5) zullen we wel maandag weer bloedprikken om die waarden goed in de gaten te houden. Het Hb en de thrombo's zijn netjes doorgestegen dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. De daling van de granu's is niet verontrustend en komt wellicht nog van het feit dat hij wat koorts heeft gehad. Dan 'verbruik' je de witte bloedlichaampjes en als die dan niet snel genoeg bijgemaakt worden zie je dat terug in de bloedwaarden.
Zaterdag hebben we het lekker rustig gehouden. Het eten van Bailey gaat langzaam maar zeker steeds een beetje beter. 's Middags heeft hij bijna een hele tosti gegeten! 's Avonds hebben we gefondued. Lekker! Bailey heeft een paar stukjes vlees op en een beetje van de ananas en perzik. Weinig maar meer dan gisteren. Volhouden dan kan binnenkort de neussonde eruit. 's Avonds hebben we op het matras beneden nog een film gekeken met zijn allen. Hartstikke gezellig, maar het werd ook hartstikke laat. Na elven lag het allemaal pas in bed, maar goed. Als ze morgen dan maar een beetje uitslapen.
De zondag was weer een luie dag. De kinderen wilden niet weg, dus we zijn maar weer lekker thuis gebleven. 's Middags kwam de familie Gehéniau even langs terwijl ze op weg waren naar België. Dick heeft zijn UMTS kaart nu eindelijk weer terug en Bailey heeft even snel kennis gemaakt met Max. Hé pap. Hij heeft ook zo'n slangetje en dezelfde haartjes als mij en jou! Met Max gaat het gelukkig ook goed. Nog een kleine week en dan is hij klaar met zijn bestralingen.
Zoals altijd hadden we weer ruim voldoende vlees, dus ook vandaag maar weer (vroeg) gefondued. Tegen achten lag alles weer in bed. Laten we hopen dat morgen de granu's weer wat hoger staan, dan hebben we weer net iets meer rust. Dan heeft Bailey tenminste iets van weerstand. Voorlopig moet die boven de 1,0 komen om ook weer wat makkelijker te kunnen doen met eten en ijsjes en zo.

Woensdag 7 september 2005
Hb 4,5 - Leuco 2,1 - Trombo 70 - Granu 0,6
Hoi allemaal.
Vanacht had Bailey lichte koorts. 38,1 graden. Dat laat je gelijk denken: als ie maar niet........
Vanochtend gelukkig een lichte daling. Tegen de tijd dat ik naar het ziekenhuis ging voor een bloedafname/controle was de temperatuur 37,6. Goed in de gaten houden is het devies. Het bloed wordt ook gechecked op onstekingswaarde. Mocht de koorts terugkomen of er een hoge(re) ontstekingswaarde uitrollen dan moet Bailey terug naar het ziekenhuis voor een antibiotica kuur via het infuus. Om 12 uur was de bloeduitslag binnen, behalve de ontstekingswaarde en de granulocyten. Het Hb is gezakt naar 4,5. Dat betekent dat we terug gaan naar het ziekenhuis om rode bloedcellen toe te dienen. De temperatuur was weer terug op 37 graden. Om 13:00 uur nog eens de temperatuur nagekeken. 38 graden. Het is raar om te zien hoe zijn temperatuur heen en weer gaat. Vervelender is dat we nu dus teruggaan naar het ziekenhuis voor een bloedtransfusie én antibiotica. De koorts is namelijk terug.
We waren om half 3 weer in het ziekenhuis. Met de koffer en de tassen van Bailey, want het zag er naar uit dat hij weer minimaal 5 dagen moest blijven. Nog voordat ik iets uit had kunnen pakken kwam de doktor om nog bloed af te nemen om op kweek te zetten. Toen kreeg ik ook het goede nieuws dat Bailey waarschijnlijk toch weer naar huis mag vanavond als het bloed is toegediend. Zijn granulocyten zijn namelijk flink gestegen. Bailey is niet meer in zijn dip. Met een granu-waarde van 0,6 hoeft er niet meteen antibiotica toegediend te worden. Met zijn rare koortsverloop en verder een kind dat niet echt ziek is denken ze dat het een virusje is en daar helpt antibiotica toch niet tegen. Gelukkig. Na de bloedtransfusie gaan we dus lekker weer terug naar huis.
Om 17:00 uur werd eindelijk de bloedtransfusie gestart. Met een doorlooptijd van 4 uur wordt het dus zeker 21:00 uur voordat dat door is gelopen. Vervolgens nog doorspoelen en afsluiten, de dokter even kijken en dan is het weer 21:45 voordat we naar huis rijden. Maar wel lekker in ons eigen bed vanavond!! Om de tijd door te komen hebben we 3 films gekeken: Lilo & Stitch 2, Herrie op de prairie en nog één waar ik de titel even van kwijt ben. Thuis Bailey lekker in bed gestopt en regelmatig getemperatuurd. Gelukkig is de koorts weer gezakt en blijft hij weg.

Dinsdag 6 september 2005
Hoi allemaal.
Bailey is thuis en dat is een fantastisch maar tegelijkertijd ook raar gevoel. We moeten echt weer even een ritme met het gezin compleet vinden.

Maandag 5 september 2005

Hb 4,9 - Leuco 1,2 - Trombo 45 - Granu 0,1 (0,12)
Bailey lag nog lekker te slapen toen ik binnenkwam. Vast rustig aan wat dingen gaan inpakken, er van uitgaande dat Bailey vandaag mee naar huis mag. Vanochtend vroeg is er al bloed geprikt dus we verwachten de uitslag halverwege de ochtend. Om 10:00 uur kregen we van Ruuth al de bloeduitslag, behalve de (belangrijke) granulocyten. Om 10:45 waren opa Frans en oma Corry even bij Bailey. Ze gaan morgen een paar dagen naar Rome en wilden hem graag nog even zien. Ook mama was er, want ze wil ook graag de mensen in het Maxima Medisch Centrum gedag zeggen. Met opa en oma naar buiten gelopen om ze gedag te zeggen. Toen nog even lekker in het zonnetje gezeten en wat gepraat over de bloeduitslagen die we al wel wisten. We willen Bailey gewoon mee naar huis.
Om 14:00 uur was er nog steeds geen dokter langsgekomen en was ook de uitslag van de granu's nog niet bekend. We begonnen het nu wel een beetje vervelend te vinden. Ook de verpleging wilde nu onderhand wel eens weten of Bailey naar huis zou mogen, dus de dokter nog maar eens gebeld. Ondertussen ook maar doorgegeven dat ze aan de vlaai mochten beginnen die we als afscheid hadden meegenomen. Even na 3-en zagen we eindelijk dokter Indra. Die gaf ons de uitslag. Een lichte daling van het Hb, een lichte stijging van de leuco's en thrombo's en de granu's nog steeds op 10%. Dat betekent een kleine stijging. Eigenlijk wilde ze ons niet laten gaan. Vanwege de iets gedaalde thrombo's en de minimale stijging van de granulocyten. We hadden het daar onderling al over gehad en Cindy zei eigenlijk gelijk dat we hem toch eigenlijk wel gewoon mee wilde nemen. Indra klonk niet echt verbaasd (had ook de ingepakte tassen al gezien) en zei dat ze dan even een formulier moest pakken voor ons om te ondertekenen. We hebben het even gehad over hoe verder als Bailey thuis is en wat er wel en niet kan en mag. Na overleg met Nijmegen en haar eigen 'hoofd' kregen we terug dat Nijmegen er weinig problemen in zag om Bailey mee naar huis te laten gaan. Hij is klinisch prima in orde en al 5 dagen koortsvrij. Ze willen wel dat ze hem in Veldhoven regelmatig zien en dat wij onmiddellijk terug naar het ziekenhuis komen als Bailey koorts krijgt of anderszins slechter is. Geen probleem! We zitten een kleine 20 minuten van het ziekenhuis en kunnen zelf ook prima de voeding en de medicijnen geven die Bailey nu nog krijgt. Ook de kweken nemen we zelf af en brengen ze vervolgens naar het ziekenhuis. Woensdag(ochtend) zijn we weer in het MMC om bloed af te laten nemen.
Om 5 uur was Bailey thuis! Geweldig. Lekker in ons eigen huis met alle kinderen. Een frietje gegeten en Bailey dronk goed en heeft ook wat meegegeten. Alsof hij psychisch een knop omzet als hij uit het ziekenhuis is wat eten betreft.
Bailey ligt nu in ons bed en straks schuiven we hem door naar zijn eigen bedje. Gezien de toch nog wel lage bloedwaardes zijn we nog wel heel voorzichtig. Hadley slaapt even bij Maisy op de kamer om aan die kant het risico zo laag mogelijk te houden.
Nog even volhouden, we zijn er bijna. Bailey nog uit zijn dip en dan de eerste vervolgtest eind september in Nijmegen. Morgen meer .....


Zondag 4 september 2005
Vanacht is Bailey goed blijven slapen. Vanochtend om 8:25 uur een telefoontje dat hij wakker was. We hadden gisteren een feest, dus het was leuk geweest als hij weer tot 10:30 uur had blijven slapen. Maar goed. Opgestaan en naar Bailey toe. Hij was weer lekker aan het Spongebobben op de playstation. Ontzettend handig is hij daar al in. Na het ochtendritueel, wassen, aankleden, tandenpoetsen nog even samen met de brandweerauto's en helicopter gespeeld. Altijd iets van ongelukken en boeven en vangen of neerstorten.
Het middageten is goed gegeten. Althans: goed is op dit moment: 2 stukjes kip, een aardappeltje Dauphine en de aardbei en wat slagroom van het toetje.
Daarna naar buiten. Heerlijk weer en even gespeeld met het tankvliegtuig. Bailey ook even uit zijn rolstoel gelokt, zodat hij in ieder geval nog iets zou lopen. Hierna via het winkeltje, want Bailey had al zijn kijkdoosgeld (zie ook oma's mail) meegenomen. Ik heb hem er van af weten te houden om speelgoed te kopen. Uiteindelijk heeft hij zelf een ijsje gekocht en dit ook voor de helft opgegeten. Samen met het middageten een voorwaar zeer goed resultaat in verhouding tot de laatste maanden. Weer een teken dat het de goede kant op gaat.
Hij zit nu met de lego te spelen. Proberen (zonder voorbeeld) de politiebus weer in elkaar te zetten. Valt toch nog niet mee.
Ook het avondeten ging 'goed'. Bijna een hele (witte) boterham op.
Morgen wordt er vroeg bloed afgenomen. Hopelijk weten we dan een beetje snel hoe het zit.....

Zaterdag 3 september 2005
Vanacht heeft Bailey weer liggen spoken. Bijna vaste prik tegenwoordig. Hij werd vanochtend niet eens wakker van het verschonen van zijn wond bij het infuus en het temperaturen. Pas om half 11 gingen zijn ogen open. Eens kijken of ik hem mee naar buiten krijg. Als hij wat vermoeider is slaapt hij misschien wat beter door.
De antibiotica is vandaag gestopt. Hij zit nu weer op de oude dingen die hij standaard de hele tijd krijgt als muurtje tegen eerste aanvallen. Gezien hoe hij opgeknapt is en hoe goed hij reageerde op de antibiotica en het feit dat er in de kweken niets is teruggevonden, zijn ze er bijna zeker van dat het een bacterie is geweest en geen schimmel die de longontsteking heeft veroorzaakt. Gelukkig maar, want een schimmel is vaak toch wat hardnekkiger en levert vaker complicaties op.
De doktoren zijn uitermate tevreden over hoe hij hersteld is en over een week of 2 gaan ze een controle thoraxfoto (röntgenfoto van de longen) maken. Als je dat te snel doet zie je misschien nog wat resten van de longontsteking terwijl die eigenlijk al genezen is.
Met mama vanmiddag nog lekker even buiten geweest. Konijnen gekeken en weggejaagd. Rondje gelopen met de rolstoel en via het winkeltje (om een kadootje te kopen) terug naar de kamer.
Het leek er even op dat de cyproxin die Bailey weer moet krijgen niet op voorraad was in het ziekenhuis zodat Roland met de cyproxin die we thuis hebben staan naar het ziekenhuis moest. Gelukkig hebben ze het toch boven water weten te krijgen.
Met nog een videootje de dag weer afgesloten. Hopelijk maandag weer een (kleine) stijging van de granulocyten.........

Vrijdag 2 september 2005
Hb 5,3 - Leuco 0,9 - Trombo 33 - Granu 0,1 (0,09)
Patricia is vandaag bij Bailey geweest. Is hartstikke goed gegaan. De spelletjeskist die we bij Bailey hebben staan is 'uitgemest'. De kadootjes die er nog inzaten zijn opengemaakt en ze hebben zich prima vermaakt. Ondanks het mooie weer is het Patricia niet gelukt Bailey mee naar buiten te lokken. Komt volgende keer wel weer. De doktoren zijn tevreden. Alle bloedwaardes gaan de goede kant op en er zijn weer wat granulocyten gevonden!!! Daar zitten we op te wachten. Maandag nog een stijging en dan mag Bailey weer mee naar huis!!!!

Donderdag 1 september 2005
Om 11 uur oma Lia afgelost in het MMC. Toen ik binnenkwam was oma even weg, maar Bailey was volop geld aan het tellen. Bailey en oma hadden van de week een kijkdoos gemaakt en iedereen die wil kijken 'moet' geld betalen. Dat was dus het eerste wat ik mocht doen toen ik binnenkwam, nog voordat ik een knuffel kreeg. Centjes betalen en de kijkdoos bekijken.
Hij is vanouds druk en heeft energie voor 10. Eens kijken of ik hem dadelijk mee naar buiten krijg op misschien wel een van de laatste mooie dagen die we voorlopig zullen hebben. Zijn kopstoot tegen de verwarming van gisteravond heeft toch een blauwe plek veroorzaakt.
Bailey's temperatuur zit tussen de 36 en de 37 in. Dit is zijn 'normale' waarde. Prima dus.
Bailey heeft met pm-er Pascalle (Pedagogisch Medewerkster) geknipt, geplakt en gekleurd om een piratenboot te bouwen. Later heeft Pascalle nog het Plop dobbelspel gebracht. Dat hebben we samen gespeeld. Daarna nog een potje Yatzhee. Verrassend om te zien hoe goed Bailey dat al door heeft.
Ondanks dat hij naar buiten mag en genoeg energie heeft, zit Bailey er absoluut niet om te springen om naar buiten te mogen. Kennelijk heeft hij het prima naar zijn zin op zijn kamertje met de playstation, wat knutselen en een spelletje spelen. Laten we hopen dat hij straks wel weer graag mee naar buiten gaat als we weer thuis zijn.
Alle bloed/speeksel/urine/faeces kweken zijn schoon. Alleen in de faeces een schimmeltje gevonden, maar die zit er al langer in. Het wordt niet meer en de antibiotica blijft dus lopen zoals hij nu loopt. We moeten inderdaad denken aan 10 dagen antibiotica, en daarnaast minimaal 4 dagen koorts vrij. Dat betekent dat we op zaterdag de laatste antibiotica dag zullen hebben als Bailey zich zo goed blijft gedragen als hij tot nu toe gedaan heeft.
Ik ga hem klaar maken voor bed, dan kan hij nog een (of twee) DVDtjes kijken. Morgen komt Patrice 'oppassen' en dan horen jullie zaterdag nog weer van ons.

lees verder in
OKTOBER 2005
SEPTEMBER 2005
Vrijdag 30 september 2005

Donderdag 29 september 2005
Bailey is slangetjes vrij!!!!!!! Om half elf waren we in het Radboud ziekenhuis om de lange lijn uit zijn borst te laten halen. Hij kreeg een dormicum (een drankje dat anaal wordt ingebracht). Hiervan wordt je volgens ons zo stoned als een garnaal, want elke keer als Bailey dat krijgt wordt hij lacherig en krijgt hij zo'n gelukzalige glimlach om zijn mond. Ook gaat hij dubbel zien en zwaait hij heen en weer in bed alsof hij harstikke zat is. Als het uitgewerkt is weet hij overigens niets meer van wat er is gebeurt, en dat is nu net de bedoeling. Om elf uur naar de behandelkamer met dokter Marc en zo'n 5 minuten later was het al weer klaar. Het infuus wordt er 'gewoon' uitgetrokken. Met één hand de huid op zijn plek houden en met de andere 'trekken maar'. Het wondje dat achterblijft is binnen een uur dicht en na 24 uur mag je al gewoon weer in de douche!
Nadat het dormicum goed genoeg was uitgewerkt mochten we naar huis. Als het goed is zien we dit ziekenhuis voorlopig niet meer van binnen!!!


Woensdag 28 september 2005
Wij waren van plan om Bailey volgende week maandag naar school te laten gaan. Bailey had echter natuurlijk ook de dokter gisteren horen kletsen. Ik stond dus 's ochtends aan zijn bed en wat zei Bailey? "Papa, mag ik alsjeblieft naar school?". Tsja, wat maken die paar dagen dan ook eigenlijk nog uit? Hup uit bed dan en aankleden. Bailey hartstikke blij. Hij heeft het toch wel erg gemist, het contact met de andere kinderen en alle dingen kunnen en mogen doen. Alhoewel je hem er in het ziekenhuis niet of nauwelijks over gehoord hebt, is het nu hij eenmaal 'vrij' is net een vlo. Hij rent van hot naar her en heeft energie voor 10.
Niet alleen Bailey was blij weer naar school te mogen, ook zijn juf en de andere kinderen stonden bijna te juichen en hadden niet verwacht hem nu al te zien op school. Het traject van thuisonderwijs en webcam was wat we eigenlijk voorlopig verwacht hadden.

Dinsdag 27 september 2005
Hb 7,5 - Leuco 4,8 Trombo 336 - Granu 3,04
Met Bailey naar Nijmegen. Controle van zijn bloed en gesprek met de oncoloog. Het gaat hartstikke goed. Zijn bloedwaardes zijn die van een normale 5 jarige en de oncoloog vind hem er zo goed uitzien dat hij ons bijna smeekt om hem alsjeblieft gewoon naar school te laten gaan. Bij een griep of verkoudheid hoeven we ons ook geen zorgen te maken, hij zal hooguit iets langer ziek zijn dan jij en ik, maar het contact met zijn leeftijdsgenootjes en de energie die hij kwijt kan op school zijn veel belangrijker. Alleen de wat heftigere virussen (zoals waterpokken) goed in de gaten houden. Hiervoor gaat deze week nog een brief naar alle ouders op school (zie 'INFO BRIEVEN').
Donderdag moeten we terug om de lange lijn (het infuus in zijn borst) eruit te laten halen. Ik heb al overleg gehad met dokter Marc die het vandaag helaas niet kon doen omdat hij geen dienst had. Verder hoeven ze ons pas over 2 jaar weer te zien in Nijmegen als ze, ter controle van de lange termijn effecten, naar zijn hart en longen gaan kijken. De tussendoor checks van zijn bloed (om de 3 maanden ofzo) kunnen we gewoon in Veldhoven laten doen. Als we het niet vertrouwen of hem erg ziek vinden kunnen we altijd rechtstreeks naar het ziekenhuis gaan om tussendoor een keer extra bloed te laten checken. Het laatste deel van het gesprek had ik Bailey even naar de speelkamer geleid, en toen wij daar aankwamen had hij zijn beker ondertussen ontvangen uit handen van de cliniclowns. Deze had hij eigenlijk al eerder moeten krijgen, maar toen wij na de 4de chemo uit het ziekenhuis weggingen hadden ze die niet meer op voorraad.
Toen met vlaai naar Q2D, de afdeling waar Bailey gelegen heeft. Omdat we niet wisten hoe het ging lopen na de laatste chemo, hadden we gewacht met dit echte afscheid tot nu. De verpleging was blij met de vlaai en om te zien dat het zo goed gaat met hem. We kwamen ook nog de cliniclowns tegen die op deze afdeling werken en die herkenden hem onmiddelijk (met naam). Na een stuk vlaai en wat clownerijen afscheid genomen en hopelijk tot nooit weer ziens!

Maandag 26 september 2005
Eerste schooldag voor de kinderen, na het weekje Zeeland en het weekeinde Blankenberge.
Bailey is lekker thuis en doet zijn ding, contact gehad met de DOBA (Stichting voor thuisonderwijs) over het wanneer en hoe lang les krijgen van Bailey in de thuis situatie.

Zaterdag 24 september 2005
Als afsluiter van onze vakantie (morgen gaan we weer naar huis) zijn we vandaag naar Plopsaland geweest. De hele dag daar geweest, en bijna alles gezien en gedaan. Een heerlijk park voor kinderen tot een jaar of 10. Het is ook goed te doen op één dag (mits het niet té druk is). Vrijwel alle attracties zijn door alle kinderen te bezoeken (sommige onder begeleiding van een volwassene). Dit maakt het voor een gezin met jonge kinderen een ideaal dagje uit.
Moe maar voldaan waren we rond half 8 terug in het hotel. Lekker gegeten en vroeg naar bed. Morgen (ochtend) weer naar huis.

Vrijdag 23 september 2005
Deze laatste dag in Renesse zijn we rond 10 uur op ons gemak richting Blankenberge (B) gereden. Omdat we toch al weg waren en in de buurt van de Belgische kust, hebben we er een weekeindje België aan vast geplakt. Knus hotelletje, niet echt een grote kamer, maar voorlopig passen er nog wel twee kinderen in één bed, dus dat lukt allemaal wel. Ik geloof dat we ongeveer 200 meter van het strand af zaten, maar het weer was iets minder en we hadden al heel veel strand gezien afgelopen week, dus we hebben het beperkt tot een wandeling langs het strand en verder op ons gemak door de stad slenteren en een ijsje eten en natuurlijk lekker lunchen.

Donderdag 22 september 2005
Hb 6,8 - Leuco 4,5 - Trombo 261 - Granu 2,6
Vandaag naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam gegaan omdat Bailey zijn lange lijn doorgespoeld moest worden. Gelijk is er weer een bloedcontrole geweest. Zijn waarden zijn weer zo goed gestegen dat we mogen stoppen met 2 van de 3 medicijnen die Bailey nog kreeg. Dat is goed nieuws, want hier zit ook een heel vies drankje tussen waar Bailey in het begin van moest overgeven. Dat kreeg hij tot nu toe door zijn neussonde. Met de sondevoeding waren we al gestopt, en omdat het vieze drankje nu niet meer hoeft mocht Bailey zelf zijn neussonde er uit trekken. Grappig om te zien dat deze laatste mooie dagen een bruin kleurtje hebben veroorzaakt wat nu extra goed te zien is omdat onder de huidpleister die zijn neussonde vast hield de huid nog wit is. Dat trekt wel weer bij. Gewoon heel fijn dat we die stap ook weer hebben genomen. Nu nog de lange lijn (waarschijnlijk volgende week in Nijmegen) en dan is Bailey weer slangetjes vrij!!!!!

Woensdag 21 september 2005
Naar 'Het Arsenaal' geweest in Vlissingen. Dit is een piratenwereld voor kinderen. Met een papegaaienshow en heel veel piraten. Ook kun je hier verscheidene vissen zien en aaien! Er was zelfs een (grote) Noordzeekreeft die in een aparte bak zat. Echt aaien kon je hem niet, want als je zijn achterlijf aanraakte draaide hij zich razendsnel om en begon vervaarlijk te zwaaien met zijn scharen.

Dinsdag 20 september 2005

Waterwereld Neeltje Jans bezocht. Een prima dag met veel water. Waterglijbaan, water'wegen', vissen, de Delta werken. Als topper vandaag: een kus van een zeehond. Net voordat de het voeren van de zeehonden begon (samen met een kort showtje), vroeg Bailey aan de oppasser of hij een kus van de zeehond mocht. Dit had hij op een foldertje van Neeltje Jans gezien. Eigenlijk is dit alleen voor kinderen die hun verjaardag vieren in het park, maar Bailey mocht (met broer en zussen) ook naar binnen.

Maandag 19 september 2005

Naar de boerderij om de dieren te voeren. Ook hebben we hier in een mais-doolhof gelopen. Hartstikke leuk.
's Middags naar Iguana in Vlissingen. Een (te)huis voor reptielen, spinnen, slangen e.d.
Tijdens een wandeling over de boulevard kwamen we een politieauto tegen. De mannen hadden het niet echt druk met het verkeer tegenhouden vanwege een aanrijding verderop, dus ze hadden alle tijd voor Bailey toen hij naar ze toe liep om te vragen of hij in de politieauto mocht zitten. Laat Bailey het maar regelen. Maar natuurlijk mocht dit. Waarschijnlijk dat zijn kale hoofd en het slangetje in zijn neus toch wat extra deuren opent ;-)