JULI 2006
We hebben een fantastische vakantie gehad in Italië!!! De vakantie die we eigenlijk vorig jaar hadden willen vieren is nu zonder enige gezondheidsperikel doorgegaan. Ondanks dat we soms wel eens terug dachten aan vorig jaar deze tijd: "vorig jaar zaten we nu in Nijmegen, vorig jaar had hij nu een chemokuur, vorig jaar ....".
Bailey (en de rest) hebben een heerlijke tijd gehad en hij heeft ogenschijnlijk nergens meer last van. Zijn voet is volledig dicht, het korstje van zijn wond viel er op de eerste nacht (in Duitsland, onderweg naar Italië) vanaf, en hij loopt nog wel wat apart, maar zonder pijn of klagen. Het begin van de vakantie had wel wat autoproblemen, maar met een huurauto via de reis- en kredietbrief van de ANWB hebben we de verdere vakantie geen rare dingen meer gehad. Veel en lekker gegeten, vooral heel veel ijsjes (daar weten ze in Italië wel raad mee), ook veel gezien maar zeker ook veel rust gehad, regelmatig aan het strand, bruine kindjes mee terug naar Nederland en op de terugweg nog een paar dagen aan het Gardameer met vrienden uit Luyksgestel.
We hebben de accu heerlijk bij kunnen laden waarbij er (in ieder geval bij papa en mama) wel wat 'vakantiekilootjes' aan zijn gekomen, maar dat zien we thuis wel weer.








Op woensdag 26 juli zijn we weer even in het MMC voor een controle van het bloed en Bailey zelf. Dit levert een tevreden dokter Marjo op. We hebben zijn benen ook maar weer eens gemeten. Laatste keer scheelde links en rechts zo'n 3 cm bij de bovenbenen en iets van 2,5 cm bij de kuiten. Nu zitten we aan 0,5 cm voor het bovenbeen en 1,5 cm voor de kuiten. Een hele verbetering. Bovendien is Bailey's gewicht naar de 23 kg!!!!! Ook zijn lengte is weer omhoog. We zitten nu aan de 1m27. Hij blijft maar groeien. Ook de bloedwaardes zijn goed. Het Hb is (zoals verwacht) ook weer bijgetrokken. We zitten nu op: Hb 7,6 - Trombo's 352 - Leuco's 8,2 - CRP 6. Perfecte waarden!

Zoals zo vaak is het vanaf nu bij Bailey zeker: "Geen bericht is goed bericht". De stukjes informatie op de website kunnen dientegevolge ook korter worden en dat blijft hopelijk zo. We blijven voorlopig natuurlijk nog wel alert, en de eerste drie jaar zijn het spannendste. Maar elke maand die goed gaat neemt de kans (die toch op zo'n 30% ligt) dat Bailey leukemie terugkrijgt af. Zoals wij het begrepen hebben ben je na 3 jaar een heel eind op weg en kun je na 5 jaar een fles champagne opentrekken. Algemeen wordt aangenomen dat je na 5 jaar kunt zeggen dat deze leukemie niet meer terug zal komen. Het is niet gezegd dat er dan nooit meer wat zal gebeuren, maar dat is dan een nieuw geval waar je weer met een schone lei vanaf het begin kunt beginnen. Binnen de 5 jaar kan het een residief zijn van zijn leukemie van 2005 en dan start je op een heel ander punt in het behandeltraject.

Blij maar oplettend gaan we heel hard richting het nieuwe schooljaar.

lees verder in AUGUSTUS 2006